LG Electronics (LG) на изложението IFA 2018 анонсира първия в света

...
LG Electronics (LG) на изложението IFA 2018 анонсира първия в света
Коментари Харесай

LG представи първият в света OLED-телевизор в 8K формат

LG Electronics (LG) на ревюто IFA 2018 анонсира първия в света тв приемник в  8К  формат, основан на технологията с органични светодиоди (OLED).
Спомнете си, че OLED-панелите имат редица преимущества спрямо обичайните LCD-екрани.

Органичните светодиоди сами излъчват светлина, което значи, че не се нуждаят от подсветка. Освен това, тези екрани могат да се похвалят с дребна дебелина.

Представеният тв приемник е с размер 88 инча диагонално. Неговата разграничителна дарба е 7680 × 4320 пиксела, което е четири пъти повече, спрямо 4К формата (3840 × 2160 точки). Общият брой на пикселите е към 34 милиона.



LG оповестява, че панелът обезпечава най-високо качество на изображението с бездънен черен цвят. Освен това се приказва за висок индикатор на контраста, само че точният параметър не се оповестява.

За това, по кое време и на каква цена ще се предлага OLED-телевизора в 8K резолюция и по кое време ще се появи на пазара, към момента няма данни.

Смята се, че тази година, доставките на телевизионни панели, въз основата на OLED-технологията, ще се усилят два пъти спрямо предходната година. До 2022 година, доставките на сходни устройства ще надмине 9 милиона броя.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР